Trets d'identitat
El Pla Lector i Activitats Literàries

El Pla Lector és el conjunt d’objectius, estratègies i metodologies per aprofitar tot el potencial del centre educatiu i fomentar la lectura. Per exemple, celebrem Sant Jordi i concursos de lectura en veu alta, entre altres activitats.

Company Lector

 

Estudiants de 6è d’Educació Primària amb un bon rendiment en l’àrea de llengua catalana van un cop a la setmana a una classe de Cicle inicial per acompanyar i motivar el procés d’aprenentatge de la lectura.

Explica’m

 

Els estudiants de 4t d’Educació Primària, quinzenalment, llegeixen i/o expliquen contes a infants de P5. El lloc on es realitza l’activitat no ha de ser a la classe, depenent del temps es pot anar algun pati de l’escola. La parella que es forma serà fixa durant tot el curs. L’objectiu és doble, d'una banda fomentar l’escolta i el companyerisme i, d'altra banda, millorar l’hàbit lector.

Contes per a la Vicky 

De forma voluntària, els familiars dels estudiants de l'Educació Infantil i C.I. de Primària venen a l’escola i llegeixen o representen contes tradicionals o inventats per er participar la família en el foment del gust per la lectura.

Concurs de Lectura en veu alta

 

Coincidint amb Sant Jordi a l’escola es proposa un Concurs de lectura amb veu alta, els guanyadors (un de 5è i un altre de 6è) també participaran en el Concurs de lectura en veu alta que proposa l’Editorial TEXT.


Jocs Florals

Els Jocs Florals són un concurs de produccions escrites (narrativa, poesia i poesia visual), on participen tots els i les alumnes de Primària i presenten aquestes produccions a diversos certàmens: 

- Jocs Florals del Llor
- Jocs Florals de Sant Boi
- Jocs Florals de Catalunya
- Premis Tr@mscriure

© FUNDACIÓ LLOR