Trets d'identitat / FabLab, tecnologia capdavantera

El FabLab és un espai multidisciplinari que combina les àrees de STEAM (ScienceTechnologyEngineering, Art and Maths) a través de projectes cooperatius. Ofereix eines de fabricació digital: Disseny 3D (Solidworks), impressió 3D (Bq + Prusa i3 Mk3), electrònica (Arduino + Raspberry Pi).

L'espai està domotitzat i dividit en àrees segons l'activitat que cal trebalar i ha estat co-dissenyat pels alumnes.

El Club Maker és un club format i gestionat pels alumnes de cursos de Batxillerat i segon cicle de l'ESO per a actuar com una xarxa de coneixement i compartir coneixements i projectes. A més s'organitzen sessions entre ells on comparteixen coneixements i es tutoritzen el desenvolupament tecnològic.

Treball de Recerca (TR)
S'assignen 10 TR amb una part de desenvolupament pràctic en el FabLab, utilitzant les instal·lacions i la tutorització experta en àrees de fabricació digital.

Parc Tecnològic
Mitjançant la col·laboració amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu es duen a terme projectes reals emmarcats en el departament d'I+D del centre, traslladant a un espai escolar el món sanitari. Alguns dels projectes realitzats han estat els següents:

  • Impressió 3D d'un ronyó
  • Disseny d'una pròtesi amb electroestimulació
  • Transformació de l'edifici en un Smart Building

Projectes Llor
Es realitzen projectes en col·laboració amb l'equip de manteniment per a la millora de les instal·lacions del col·legi i la implementació real de projectes estudiants i analitzats en les diferents assignatures.
© FUNDACIÓ LLOR
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Cookies