Notícies

Com preparar la nostra farmaciola?

10/11/2021
Hola, famílies!

Aquest mes us apropem una nova recomanació sobre com preparar la farmaciola amb tot l'imprescindible per fer cures de ferides, cremades, cops, etc. És a dir, us aconsellem sobre quin és el material adient que heu de tenir per tractar tota mena d'accidents domèstics.

Principalment els nens i nenes es fan ferides, nosaltres ens tallem o cremem cuinant i moltes vegades, no tenim el material apropiat per tractar aquests tipus d'accidents domèstics.

Per agrupar tots els elements que hauríem de tenir a la nostra farmaciola, separarem els materials en bàsics i complementaris.

Dins del grup de material bàsic trobem:

- Gases estèrils
- Antisèptic: clorhexidina o betadine
- Tiretes i apòsits
- Venes
- Esparadrap
- Pinces
- Tisores
- Un parell de guants

A tots aquests imprescindibles els haurem d'afegir alguns productes com:

- Pomada per a cremades
- Pomada pel dolor muscular
- Pomada pels hematomes o pomada amb àrnica pels més petits
- Pomada per a les erupcions cutànies o picades
- Sèrum fisiològic per fer rentats oculars o nasals
- Termòmetre
- Analgèsics com ara antiinflamatoris o antipirètics.(Recordeu que en els nens, sempre s'ha de donar la dosi segons el seu pes i la seva edat)Consideracions:
- L'ús de l'alcohol i aigua oxigenada només el podem fer servir per desinfectar pell sana i no, per a la cura de ferides.
- L'aigua oxigenada va molt bé per treure les taques de sang fresques de la roba. Afegim l'aigua oxigenada a la taca, freguem fins que surti la sang i posem la roba a la rentadora
- L'alcohol es pot fer servir per desinfectar materials de cures com ara les tisores o pinces. També en cas de mareig o nàusees, podem apropar al nas una gasa amb alcohol per olorar.
- No utilitzar cotó per curar ferides perquè es queden les fibres enganxades a la pell

Tornar a veure totes les notícies

© FUNDACIÓ LLOR