TallersDes del Servei d'Infermeria s'imparteixen diferents tallers a l'aula de les diverses etapes per educar en salut i bons hàbits. A continuació detallem els tallers que es realitzen a cada etapa educativa:

EDUCACIÓ PRIMÀRIA
  • Rentat de mans. Ensenyem als alumnes la importància del correcte rentat de mans per a evitar i prevenir malalties
  • Higiene bucodental. L'objectiu és sensibilitzar l'alumnat sobre com és la seva dentadura i com l'han de netejar per tenir unes dents netes i sanes
  • Hàbits saludables. Expliquem com funciona la piràmide dels aliments i la importància de tenir una dieta variada i equilibrada
  • Higiene postural. Dotem dels coneixements per tal que l'alumnat prengui consciència de la seva postura corporal a la classe i com pot afectar la mala postural en la seva salut a curt i llarg termini
  • Primers auxilis. A Cicle Inicial expliquem com s'ha de fer una trucada d'emergència i quin és el telèfon per fer-ho. A Cicle Superior expliquem com actuar davant situacions quotidianes que requereixen primers auxilis. A més, també es practica la posició lateral de seguretat, la maniobra de Heimlich i com realitzar embenaments bàsics.
EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
  • Sexualitat. Aquest taller s'imparteix en tots els cursos de Secundària, adaptant el contingut al nivell i a les necessitats dels alumnes i al professorat. A 4t d'ESO i Batxillerat reben la visita del Punt Jove de Sant Boi, un servei de suport en temes de salut sexual públic i extern a l'escola.
  • Alimentació saludable i prevenció TCA. Repassem la nutrició bàsica per tal que disposin de les eines i els coneixements necessaris per menjar de forma saludable i variada. També, tractem en profunditat els aspectes dels trastorns de la conducta alimentària, concretament de l'anorèxia i la bulímia.
  • Primers auxilis avançats i RCP. És un taller molt important que impartim a 4t d'ESO i Batxillerat, on els alumnes aprenen a diferenciar entre una urgència i una emergència, com aplicar els primers auxilis bàsics i com actuar en cas d'emergència. També aprenen a realitzar la realització cardiopulmonar amb un ninot d'entrenament, la maniobra de Heimlich, la posició lateral de seguretat i el funcionament dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Ansietat. Es tracta d'un taller impartit amb el DOIP de l'escola, que neix de la necessitat dels alumnes de saber què és l'ansietat, d'on ve i com hem d'actuar en cas de patir una crisi d'ansietat.
  • Oncolliga. A partir del curs 2021-22, els i les alumnes de 3r d'ESO participaran en el projecte Oncollioga, en el qual rebran formació sobre el càncer i realitzaran un voluntariat.
© FUNDACIÓ LLOR